Poate ar trebui să nu mă amestec în dezbateri inutile. O fac însă.

Pentru că articol mai obraznic și lipsit de noimă nu am mai citit de mult timp.

Articolul la care mă refer îl poți citi în întregime aici

Titlul te face să crezi că autorului chiar îi pasă: „Pandemia a virusat și industria sexului: milioane de prostituate din toată lumea, printre care foarte multe românce, au rămas fără job“

Apoi urmează niște bazaconii, iar apoi sunt citate niște „prostituate profesioniste“.

În afară de faptul că se cheamă „lucrători/lucrătoare sexuale” (pentru că în germană se cheamă SexarbeiterInnen sau Sex-ArbeiterInnen, iar în engleză sexworker) și nu „prostituate profesioniste“, prostituția NU este „cea mai veche meserie din lume“, iar sintagma „obiectul muncii“ este cel puțin la fel de scârboasă ca și următoarele prostii debitate de autor.

Spre surpinderea mea, la final nici vorbă de vreo informație. În complexitatea sa, articolul este format din niște citate luate din surse diferite și făcute ghiveci. Așa rezultând pseudo-articolul de mai sus.

Rușinică autorului. Rușinică celor care au aprobat un asemenea non-articol.

Dacă ăsta este jurnalism, înseamnă că am înțeles eu cumva greșit meseria asta. Sau poate de aceea se pune accentul pe profesionist când este vorba despre prostituate. Pentru că se pleacă de la premiza că, la fel ca în jurnalism, unii sunt profesioniști, alții nu.


Acum că mi-am spus oful, informații din cele pe care mă așteptam să le găsesc într-un articol profesionist, pentru cei&cele care au nevoie:

Dacă te afli în Germania în perioada asta și ești lucrător(lucrătoare) sexual(ă), te poți adresa centrelor de consultanță gratută. Aici ai o listă a acestora pe Landuri.

Aici te poți uita dacă ai nevoie de informații legate de texte de lege ce se adresează lucrătorilor/lucrătoarelor sexuale, taxe, adrese importante, pozițiile asociației profesionale, întrebări frecvente sau vrei să devii membru/membră.

Pentru a face o cerere la fondul de urgență al BesD (Asociația Profesională Servicii Erotice și Sexuale), adresează-te unui centru de consultanță din apropierea ta (cele din link-ul de mai sus), sau direct echipei BesD, pe adresa de e-mail —> notfallfonds@besd-ev.de

IMPORTANT: Pentru a face o cerere la fondul de urgență BesD nu ai nevoie nici de un „Hurenpass“, nici de permis de ședere, nici nu trebuie să fii membru al BesD. Toate sumele donate prin fondul de urgență al BesD pleacă către persoanele care sunt lucrătoare sexuale și se află în situații critice și care nu au dreptul de a primi ajutor din partea statului.

Aici găsești un sumar referitor la fondurile de ajutorare pentru lucrători/lucrătoare sexuale. Pentru limba Română, du-te în josul paginii sau caută „română“ în cadrul paginii.

ATENȚIE!

Orice ofertă de ajutor contra cost în completarea formularelor este NESERIOASĂ!

Sfaturi și ajutor la completarea formularelor primești fie în forumul de membru al BesD, fie în centrele de consultanță Bufas, fie la fața locului, fie telefonic.Aici găsești informații generale privitoare la situația actuală, drepturi și obligații.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s